nyknapp.gif (1484 bytes) valpknapp.gif (1553 bytes) tikknapp.gif (1500 bytes) hanknapp.gif (1495 bytes) rasknapp.gif (1534 bytes) divknapp.gif (1448 bytes)

logga5.jpg (14525 bytes)


dogs1.jpg (48456 bytes)

logga3.jpg (13012 bytes)

2021 firar vi 29 år med rasen, och 26 år som uppfödare av Chinese Crested!

Vi som driver kennel Proud Pony är jag, Åsa Lagerstam, och det är jag som sköter hemsidan och är huvudansvarig för utställandet och avelsarbetet, och min mamma Tua Lagerstam, som tar stor del i det dagliga arbetet med hundarna. Vi har 8 hundar hemma, vanligtvis bor ungefär hälften av hundarna hos mig och resten hos min mamma. För oss är det mycket viktigt att hundarna får leva ett vanligt familjeliv, och eftersom vi har så pass få hundar på varje ställe, är det möjligt. Hos oss finns inga hundhus, hundrum, burförvaring e dyl. Eftersom jag har svår astma och allergi, fick jag tips om Chinese Crested som en bra "allergihund" 1992. Efter att ha besökt "Stora Stockholm"-utställningen 1992 blev jag helt förälskad i rasen, och köpte min första kines 1993. Efter det var jag fast, och kärleken till rasen bara växer för varje dag. Jag skulle aldrig kunna tänka mig en annan ras, även om jag inte var allergisk och skulle kunna ha vilken hund som helst.

Vi föder upp Chinese Crested av mycket hög kvalité. Vår idé är att ha få, mycket genomtänkta valpkullar för att därmed kunna lägga ner maximal tid på varje valp. Vi satsar hårt på utställningar, och välkomnar särskilt utställningsintresserade valpköpare, men köpare som vill ha en sällskapshund är naturligtvis lika välkomna, det viktigaste är att hunden får ett kärleksfullt och tryggt hem.

Vi bor i varsin villa med härlig trädgård, jag bor i Skogaby, ett litet samhälle som ligger mellan Laholm och Markaryd och min mamma Tua bor i Kungsäter, ett litet samhälle som ligger mellan Borås och Varberg. Alla våra valpar föds upp som familjemedlemmar, och får så fort de är redo för det, röra sig fritt i bostaden, bland oss och de vuxna hundarna. Våra hundar lever ett kärleksfullt familjeliv med lek och kel, de är ute på långa promenader varje dag och de är endast ensamma korta stunder.

Då du köper en valp ifrån oss kan du räkna med att få en valp som är van vid barn (eftersom vi har fyra småttingar hemma) och har fått bästa tänkbara start i livet, vi spenderar mycket tid med våra valpar för att de ska få så mycket kärlek och social träning som bara möjligt.

Vi ställer mycket höga krav på våra avelsdjur, både mentalt och exteriört. Endast högt utställningsmeriterade hundar med ett rastypiskt utseende och en trevlig mentalitet, går i avel. Vi är diplomerade med godkänt Uppfödarprov både av rasklubben CCC och av Stockholms Kennelklubb. Vi har också sålt valpar till andra världsdelar, bl a till mycket framgångsrika uppfödare i Amerika och Asien.

Är ni intresserade av en valp eller av rasen, är ni varmt välkomna att kontakta/besöka oss.

På bilderna ovan ser ni NORDUCh INTUCh NV-99 NV-00 Lionheart Kind Regards to Proud Pony (till vänster) och JFINV-99 Proud Pony Heavenly Creature (till höger).

 


Tag gärna kontakt med
Kennel Proud Pony

Åsa Lagerstam
Norra Kattarp 301
312 93 Laholm
Tel: 0430-60 041,
Mobil: 0702-76 29 63

Tua Lagerstam
Österbyvägen 7
519 92 Kungsäter
Tel: 0320-81 226

 


Hemsida: www.proudpony.se, E-mail: info@proudpony.se